GRUPPEBESKRIVELSE

MENSENDIECK GRUPPER

Berthine Tangeland har treningsgrupper i Mensendieckgymnastikk ved HFI.  Treningen tilbys 16 tirsdager. Hensikten med treningen er å skape en økt bevisstgjøring rundt kroppsholdning og bevegelsesmønstre, slik at det en lærer gjennom gymnastikken kan tas med videre ut i hverdagen. En lærer, forstår, opplever og erfarer gjennom kroppen; og gymnastikkformen virker på den måten forebyggende og behandlende for plager i muskel- og skjelettsystemet.

Gymnastikkformen er en skånsom treningsform som passer for alle uansett alder og treningsbakgrunn. Den kan fungere som et supplement til annen trening, eller som oppfølging etter behandling. Hver enkelt time består av øvelser for å øke styrke, balanse, stabilitet, fleksibilitet, sirkulasjon og koordinasjon. Underveis blir det lagt stor vekt på en stadig veksling mellom spenning og avspenning. Pusten er en integrert del av øvelsene.

Treningen varer i 60 minutter. Den er uten musikk for å ha et godt fokus på læring samt opplevelse av kroppskontroll og -bevissthet. Timen tilpasses deltakerne og fysioterapeuten veileder i alternative øvelser dersom noe ikke lar seg gjennomføre. Belastningsgraden kan tilpasses den enkelte, og en kan derfor ha deltakere med ulikt funksjonsnivå i samme parti.

Det er maksimalt 10 deltakere i hver gruppe, slik at fysioterapeuten har mulighet til å gi god oppfølging/ veiledning underveis i timen.

Berthine Tangeland er utdannet Mensendieckfysioterapeut fra Høgskolen i Oslo.  Ta kontakt med henne på tlf: 415 13 346 for en uforpliktende prat eller send mail til berthine.tangeland@gmail.com

 

 

AKTIV A GRUPPE

 

edited.jpg

 Aktiv A er et program hvor hensikten er å implementere internasjonale retningslinjer for behandling av pasienter med artrose i klinisk fysioterapipraksis. Retningslinjene vektlegger informasjon, trening og vektreduksjon (hvis nødvendig). Målet er at alle pasienter med kne og/eller hofteartrose i Norge skal bli tilbudt denne evidensbaserte behandlingen. Behandlingen som tilbys i Aktiv A er rettet mot å redusere smerter, bedre funksjonsnivået og forsinke den videre utviklingen av sykdommen.

Les mer; www.aktivmedartose.no

Påmelding til fysioterapeut Bodil Salberg – mail: bodil@hundvagfysikalske.no

 

FYSIOPILATES

Fysio-Pilates er en fornyelse av den tradisjonelle pilatestreningen, og har blitt oppgradert i tråd med nyere forskning og viten innen fysioterapifaget. Det er en god treningsform å benytte dersom målet er å forebygge muskel- og skjelettplager. I treningen legges det særlig vekt på å styrke de dype musklene rundt mage og rygg, og å balansere de ulike muskelgruppene mot hverandre. Mange trener uhensiktsmessig slik at sterke muskler blir sterkere og svake muskler forblir svake. Dette gjør at kroppen belastes feil, og faren for skader og belastningslidelser øker. Andre viktige elementer i Fysio-Pilates er: Styrke, fleksibilitet, holdning, pust og avspenning.
 

Fysio-Pilates er en treningsform som passer alle, uavhengig om du er i god fysisk form, har plager med nakke, skuldre, rygg eller bekken, er overvektig, eller bare ønsker å prøve noe nytt. Det er også svært godt egnet som treningsform for gravide og i tiden etter fødselen. Øvelsene styrker og bygger opp kroppen, samtidig som de gir deg en følelse av ro og avspenning. Treningen foregår i små grupper med maks 10 personer. Alle følger et felles program med øvelser. Ved behov blir øvelsene individuelt tilpasset. Deltagere får tett oppfølging av fysioterapeut underveis i treningen.

GRUPPE FOR UNGE GUTTER MED CP

Utholdenhet, styrke, bevegelighet og balansetrening i liten gruppe.

 

BALANSEGRUPPE

Fallforebyggende gruppe for eldre, med fokus på balansetrening.  Testing av balanse i forkant og underveis for å måle fremgang.  Sosial gruppe med mye latter.

 

KOLS GRUPPE

Sirkeltrening med styrke og utholdenhetsøvelser for KOLS pasienter.

14171914_10157390879475188_1447373308_n.jpg